Molimo Vas sačekajte / Warten Sie mal / Please waitNaše usluge

LEČENJE ZUBA


Ne plašite se – saniranje karijesnih zuba je bezbolno, a plomba se tako modeluje da daje prirodan izgled te se svaka fisura zuba verno reprodukuje. Jednostavno, koristimo isključivo kvalitetne kompozite nano tehnologije sa takozvanim kameleonskim efektom, koji u potpunosti imitiraju boju zuba.

Sa istom pažnjom tretiramo i onaj zub čiji živac je zahvaćen infekcijom koju uklanjamo iz kanala korena zuba posebnim fleksibilnim instrumentima, nakon čega se nastala šupljina ispunjava dezinfekcionim pastama kako bi se zub sačuvao i sprečilo prodiranje nove infekcije. Ukoliko je oslabljena sama struktura zuba, zub ojačavamo posebnim kočićima sastavljenim od isprepletenih vlakana fiberglasa izuzetne čvrstine.


DEČIJA STOMATOLOGIJA


Najčešće usluge za naše najmlađe pacijente odnose se na plombiranje i vađenje mlečnih zuba, kao i zalivanja fisura. Posebno se fokusiramo na obuku dece o pravilnom obavljanju oralne higijene kao jednom od ključnih elemenata opšteg zdravlja.


ESTETSKA STOMATOLOGIJA


U skladu sa savremenim trendovima, usluga beljenja zuba jedan je od najčešćih zahteva naših pacijenata bez obzira na životno doba u kom se nalaze. Podrazumeva se da tretman obavljamo savremenim bezbolnim i neškodljivim metodama. Pre svakog započetog procesa beljenja zuba, potrebno je uraditi čišćenje kamenca, poliranje kao i peskiranje zuba, kako bismo uklonili sve pigmentacije i nečistoće i na taj način doveli zube u besprekorno čisto stanje. Ordinacijskim beljenjem se postižu najkvalitetniji i najbrži rezultati.

Postoji i druga opcija beljenja zuba, kako ga popularno zovemo, kućnog beljenja, za koju je neophodno da, na osnovu otisaka Vaših vilica, izradimo takozvane splintove u koje se nalije gel za beljenje, što pacijent nosi dok ne dobije željenu nijansu zuba.

Sve metode izbeljivanja su neinvazivne, a pacijenti su prezadovoljni krajnjim rezultatom.


RESTAURACIJA ZUBA


Ukoliko su Vaši zubi promenili boju ili nedostaje deo zuba, potrebna je    procedura poznata kao restauracija zuba sa „high tech“ materijalima koji kao veza postaju deo zuba, te propuštaju svetlost na isti način kao prirodni zubi.

Veoma čest izbor u oblasti estetske stomatologije jesu viniri. U situacijama sa pacijentima koji imaju očuvane zube, ali im se ne dopada njihov oblik, raspored ili boja, mi savetujemo izradu keramičkih ljuspica – vinira. Primenom ove metode, Vaše zube maksimalno štedimo i izlažemo ih minimalnoj obradi kako bismo dobili nesmetan komfor i estetski fenomenalan izgled.


ZUBNE KRUNICE I MOSTOVI


Zubne krunice i mostovi često predstavljaju rešenje problema velikom broju pacijenata.

Iako je kruna obično potrebna kada je zub prilično uništen karijesom i potrebno mu je vratiti prvobitni izgled, takođe se može koristiti u kozmetičke svrhe jer poboljšava oblik i boju zuba i doprinosi prirodnom izgledu.

Dok se klasične metalokeramičke krunice izrađuju  sa metalom kao osnovom na koju se nanosi keramika, na osnovu dosadašnjih iskustava i zahteva naših pacijenata najpopularnije su krunice od pune keramike, takozvane bezmetalne krunice. Njihovu osnovu čini keramičko, posebno ojačano jezgro preko koga se nanosi keramika za sinterovanje.  Ove krunice predstavljaju nadoknade koje zadovoljavaju visoke estetske kriterijume jer je izbegnuta siva, metalna osnova, te na taj način oponašaju prirodne karakteristike zuba i propuštaju svetlost kao prirodni zubi.


ŠTA SU IMPLANTI?


Implant je titanijumski šraf koji se postavlja u viličnu kost, zamenjujući na taj način, koren zuba koji nedostaje. Ugradnja implanta je kratkotrajna i bezbolna jer se obavlja u lokalnoj anesteziji. Nakon 3 meseca na implantat se postavlja nosač za krunu, tzv. suprastruktura na koju se odmah postavlja veštački keramički zub.


empiredent-png-logo
Ponedeljak - Petak 12 - 20hSubota po dogovoru+381 11 20 30 257info@empiredent.rsLazarevićeva 511000 Beograd

Copyright © 2020. All rights reserved. Empiredent