Molimo Vas sačekajte / Warten Sie mal / Please waitODGOVORI NA ČESTA PITANJA

Naveli smo neka od najčešće postavljenih pitanja i sažete odgovore.


 • Kako da prevaziđem strah od stomatoloških intervencija?
 • Da li Vaš stomatolog ima „laku ruku“?
 • Koliko može da traje bela plomba?
 • Da li je izbeljivanje zuba štetno?
 • Da li boli ugradnja implanta?
 • 3D snimak ili ortopan?
Kako da prevaziđem strah od stomatoloških intervencija?

Više od 30 miliona ljudi ne odlazi kod stomatologa samo zbog straha, a znatan broj njih unapred vizualizuje ljude u belim mantilima koji im izazivaju bol dok obavljaju intervenciju. Naravno, istina je drugačija. Komfor, mir i zadovoljstvo pacijenta su na prvom mestu kod dobrog stomatologa. Stoga smo toliko posvećeni komunikaciji kao ključnom elementu odnosa lekar-pacijent, jer samo tako se smanjuje napetost i otklanjaju strahovi. Uz to, na raspolaganju su brojna anestetička sredstva kojima se otklanja bilo kakva neprijatnost. Potom se sami lako uverite u to da je moguće imati bezbolan i brz stomatološki tretman.

Da li Vaš stomatolog ima „laku ruku“?

Ovo zaista nije mit. Jednostavno, neki stomatolozi su rođeni za posao kojim se bave, te intervencije lečenja zuba nećete ni osetiti. Za takvog lekara, pacijenti vole da kažu da ima „laku ruku“. Naročito smo ponosni na to što naši pacijenti ističu to kao jedan od najvećih razloga zašto smo postali njihov ultimativni izbor.

Koliko može da traje bela plomba?

Bele plombe su u stvari kompozitni ispuni i njihov vek trajanja zavisi od brojnih faktora – kolika je površina zuba ispunjena plombom, koji materijal je korišćen za kompozitni ispun, vaša ishrana… U svakom slučaju, trajanje bele plombe je minimum 5 – 7 godina.

Da li je izbeljivanje zuba štetno?

Nije štetno, ukoliko izbeljivanje radi Vaš stomatolog i ako koristite preparate koje je preporučio. Trenutno se na tržištu nalazi veliki broj magičnih preparata za izbeljivanje za kućnu primenu koji nisu preporučljivi i ne daju dugotrajni efekat.

Da li boli ugradnja implanta?

Implant je titanijumski šraf koji zamenjuje koren izgubljenog zuba, predstavljajući tako osnovu za protetsku nadoknadu. Njegova ugradnja je potpuno bezbolna, a izvodi se u lokalnoj anesteziji.

3D snimak ili ortopan?

Za pravilnu dijagnostiku i planiranje rada zubnih implantata, gotovo po pravilu je neophodno uraditi 3D snimak. Za jednostavnije bolesti zuba, kao i za izradu krunica i mostova, ortopan je sasvim dovoljan i pouzdan izvor informacija potrebnih stomatologu.

Ukoliko imate dodatnih nedoumica, biće nam zadovoljstvo da Vam u tome pomognemo – postavite nam pitanje.


   

  empiredent-png-logo
  Ponedeljak - Petak 12 - 20hSubota po dogovoru+381 11 20 30 257info@empiredent.rsLazarevićeva 511000 Beograd

  Copyright © 2020. All rights reserved. Empiredent