Molimo Vas sačekajte / Warten Sie mal / Please wait



DEZINFEKCIJA I STERILIZACIJA U ORDINACIJI

Zdravlje, i Vaše i naše, uvek je na prvom mestu. Zato je besprekorna higijena polazna tačka svakog segmenta našeg rada, a o načinu na koji sprovodimo stroge mere dezinfekcije i sterilizacije u ordinaciji, možete se detaljno informisati.

Svaki radni dan započinje dezinfekcijom svih podnih i radnih površina, opreme, uređaja i taj postupak se ponavlja nekoliko puta u toku i na kraju radnog dana. Svi instrumenti prolaze kroz proces dezinfekcije i sterilizacije.
Predmeti koji služe SAMO ZA JEDNU UPOTREBU – komprese, čaše, rukavice, igle, vaterolne, maske… nakon upotrebe se odmah odlažu u poseban medicinski otpad koji odvozi kompanija nadležna za zbrinjavanje takve vrste infektivnog otpada.

Pre svakog pacijenta, vrši se dezinfekcija stomatološke stolice, table sa digitalnim komandama, rukohvat reflektora, lampe za polimerizaciju, radne površine. Takođe, svi upotrebljeni instrumenti, nakon zahvata se mehanički očiste i operu, posle čega se potapaju u dezinfekciono sredstvo Zeta 1 Ultra koje ima baktericidno, bakteriostatičko, fungicidno i virucidno dejstvo. Sledi ponovno pranje i sušenje instrumenata koji se tek potom stavljaju u suvi sterilizator (sterilizacija vrelim vazduhom na 180 C u trajanju od 100min) i autoklav (sterilizacija vodenom parom pod pritiskom na temperaturi od 134C u trajanju od 20min).

Kad sve ovo znate, možete se udobno smestiti na stomatološku stolicu! Čuvamo Vaše i naše zdravlje!

empiredent-png-logo
Ponedeljak - Petak 12 - 20hSubota po dogovoru+381 11 20 30 257info@empiredent.rsLazarevićeva 511000 Beograd

Copyright © 2020. All rights reserved. Empiredent